Gezond eten en drinken op het kinderdagverblijf

Stap nu in

Deze cursus is onderdeel van het abonnement voor Kinderopvang.
  • Ruim 90 cursussen
  • Onbeperkt toegang
  • Praktijkgericht

Als jonge kinderen bij jou op het kinderdagverblijf komen, heb jij als pedagogisch medewerker invloed op hun eet- en smaakontwikkeling. De kinderen eten immers bij jou en jij biedt ze verschillende voedingsmiddelen aan. In deze cursus wordt o.a. ingegaan op de melkvoeding, de eerste hapjes en mee-eten met de groep. Je krijgt inzicht in wat en hoeveel kinderen nodig hebben aan de hand van de Schijf van Vijf. Ook wordt gekeken naar het belang van vaste eetmomenten en krijg je tips voor de invulling van de lunch, de tussendoormomenten en het drinken.

Door de eet- en smaakontwikkeling van kinderen te stimuleren, help je ze een gezonde basis te leggen voor een gezond eetpatroon, nu en later.

Preview

Leerdoelen

Na afloop van deze cursus kun je:

  • kinderen helpen een gezonde basis te leggen voor een gezond eetpatroon later
  • de eet- en smaakontwikkeling van kinderen stimuleren
  • een goede invulling geven aan de eet- en drinkmomenten in jouw groep

Auteur

  • Manon van Eijsden

    Manon van Eijsden is voedingskundige en epidemioloog (Wageningen Universiteit, NAV-lid) en heeft recent haar diploma gewichtsconsulent met specialisatie kind & gezin behaald. Ze heeft gewerkt bij het World Food Programme, het Voedingscentrum en de GGD Amsterdam. Manon heeft een zoon (2012) en dochter (2015).

  • Michelle van Roost

    Michelle van Roost is voedingsdeskundige, levensmiddelentechnoloog (Wageningen Universiteit) en BGN-gewichtsconsulent kind & gezin. Ze heeft werkervaring binnen de voedingsmiddelenindustrie (projectleider, adviseur, vakbladredacteur en marktonderzoeker) en is geaccrediteerd CRKBO-docent. Michelle is moeder van twee dochters (2008 en 2009) en een zoon (2011).

Stap nu in

Deze cursus is onderdeel van het abonnement voor Kinderopvang.
  • Ruim 90 cursussen
  • Onbeperkt toegang
  • Praktijkgericht